Cum faci covrigi dobrogeni ca odinioară. Secretul gustării de vis cu care erau îmbiaţi turiştii la Marea Neagră

covrigi jpeg

Niciun turist care a trecut prin Constanţa în vremurile de altădată nu uită gustul deosebit al corvrigilor calzi făcuţi la malul mării. Reţeta, deloc pretenţioasă, o regăsim la Radu Anton Roman, jurnalistul care a făcut din gastronomie o artă.

ată cum descrie autorul gustarea la car eniciun turist nu rezista tentaţiei: “Covrigi dulci, chiar dacă pot fi glazuraţi cu sare. Proporţia de făină, sare, ulei, zahăr, drojdie e un secret păstrat cu straşnicie de simigiii din Constanţa şi Mangalia, căci de amestecul acesta depinde cum iese covrigul, crocant şi fraged deopotrivă sau, din contra, moale sau prea uscat.

Adevarăta instituţie dobrogeană, covrigul împletit, fierbinte de te frige la degete, şi paharul cu iaurt pietros (la malul mării dacă nu tai iaurtul cu cuţitul nu se cheamă ca e iaurt) sunt pe litoral un fel de banalitate a dimineţilor, ca mersul copiilor la şcoală şi răsăritul etern al soarelui dinspre mare”.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro