Cum faci pui la ceaun în 30 de minute. Ingredientul secret al reţetei delicioase. În ce se prăjeşte ca să iasă crocant

pui la ceaun jpeg

Mâncare gustoasă şi preferată de toată lumea, puiul prăjit se pregăteşte rapid, fără să fie nevoie de ingrediente speciale. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, jurnalistul îndrăgostit de gastronomie. Pentru gospodinele care doresc să încerce acest preparat, autorul lucrării “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) dă un singur sfat: să se folosească untură în loc de ulei.

Iată ce nota autorul despre acest preparat de nerefuzat: “Un laitmotiv, un alt reper a ceea ce restaurantele, pe bună dreptate, consideră bucătărie românească, cu o singură şi timidă observaţie: puiul, dacă e fiert în untdelemn, iese fad şi făinos ca un prosop de hotel zero stele (...)

Iar vinul, la bardacă, dacă suntem pe lângă Dunăre, numai Băbeasca Neagră de la Calafat poate să fie, mustos, acruţ şi pisicos!”.

Ingrediente:

1 pui de 1 kg

sare, piper, paprica

untură

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro