Cum faci pui la ceaun în 30 de minute. Ingredientul secret al reţetei delicioase. În ce se prăjeşte ca să iasă crocant

pui la ceaun jpeg

Mâncare gustoasă şi preferată de toată lumea, puiul prăjit se pregăteşte rapid, fără să fie nevoie de ingrediente speciale. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, jurnalistul îndrăgostit de gastronomie. Pentru gospodinele care doresc să încerce acest preparat, autorul lucrării “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) dă un singur sfat: să se folosească untură în loc de ulei.

Iată ce nota autorul despre acest preparat de nerefuzat: “Un laitmotiv, un alt reper a ceea ce restaurantele, pe bună dreptate, consideră bucătărie românească, cu o singură şi timidă observaţie: puiul, dacă e fiert în untdelemn, iese fad şi făinos ca un prosop de hotel zero stele (...)

Iar vinul, la bardacă, dacă suntem pe lângă Dunăre, numai Băbeasca Neagră de la Calafat poate să fie, mustos, acruţ şi pisicos!”.

Ingrediente:

1 pui de 1 kg

sare, piper, paprica

untură

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg