Cum îţi dai seama dacă ai intoleranţă la gluten

Simptomele bolii celiace sau intoleranţei la gluten sunt nespecifice şi, prin urmare, trebuie să fii atentă, deoarece pot reflecta şi semnele altor boli. Aşadar, în cazul în care bănuieşti că suferi de această afecţiune autoimună, trebuie să mergi să-ţi faci nişte analize.
Intoleranţa la gluten afectează circa 1% din populaţie şi poate apărea la orice vârstă.
Glutenul este proteina care se găseşte în alimentele pe bază de grâu (paste, pâine), iar oamenii care sunt sensibili la ea nu o pot digera. Însă, sensibilitatea glutenului poate afecta procesele din organism dincolo de tractul digestiv.
Există câteva simptome cu care se confruntă oamenii după ce mănâncă alimente care conţin gluten, şi anume:
- Oboseală neexplicabilă; - Schimbări de dispoziţie; - Modificări hormonale; - Ameţeli; - Migrene; - Furnicături; - Anemie; - Flatulenţă;
Află cine este predispus să aibă intoleranţă la gluten pe clickpentrufemei.ro.
Află cine este predispus să aibă intoleranţă la gluten pe clickpentrufemei.ro.