Cum păstrăm legumele şi fructele proaspete peste iarnă

Cum păstram legumele şi fructele proaspete peste iarnă. Multe legume şi fructe pot fi păstrate proaspete peste iarnă, dacă respectăm câteva reguli simple.
Cel mai simplu de păstrat sunt cartofii, ceapa şi usturoiul, rădăcinoasele, merele, perele, strugurii, gutuile şi roşiile. Toate acestea trebuie să fie întregi şi perfect sănătoase înainte de a fi puse la păstrare, scrie Bucatareli.com.
Cum păstram legumele proaspete peste iarnă. Cartofii
Cartofii trebuie să fie bine uscaţi înainte a de fi puşi la păstrare, de aceea ar trebui lăsaţi 2-3 zile la aer, ca să se evapore umezeala. Apoi se pun la păstrat într-un loc răcoros, uscat, ferit de îngheţ şi de lumină, în lădiţe care să permită circulaţia aerului. Aceste lăzi nu trebuie lipite de pereţi, ci plasate la o distanţă de aproximativ 10-15 cm.