Cum poţi face o tocăniţă excepţională, folosind legumele de sezon

Tocăniţele din legume sunt foarte uşor de preparat. Dacă folosim doar legume de sezon, vom obţine o mâncare sănătoasă, ce poate fi preparată în mai puţin de 30 de minute.
Bucătarul arădean Adrian Pop ne prezintă câteva variante de reţete pe care le putem pune în practică foarte uşor. Vom avea nevoie de condimente uşor de găsit, dar şi de legume proaspete pe care le putem procura cu uşurinţă din pieţe. Pentru o reţetă simplă de tocăniţă de legume avem nevoie de: două cepe, patru roşii, un dovlecel, patru cartofi, doi ardei, unul roşu şi unul verde, frunze de pătrunjel, sare, piper, două foi de dafin, ulei şi apă. „Prima dată călim ceapa tăiata fideluţă, iar după ce devine sticloasă adăugăm ardeii şi cartofii, tăiaţi cubuleţe. Le lăsăm pe foc aproximativ cinci minute, la foc mic, iar apoi adăugăm celelalte legume, foile de dafin şi apă cât să le acopere. Se prepară aproximativ 20-25 de minute, iar apoi adăugăm condimentele. La final adăugăm pătrunjelul tocat mărunt”, ne prezintă bucătarul Adrian Pop, reţeta. Acesta spune că există foarte multe variante pentru a prepara tocăniţa de legume. O altă reţetă, de această dată preferata bucătarului Adrian Pop are la bază vinetele.