Cum pregătim o „mămăligă boierească“. Cât trebuie să fiarbă şi cum se amestecă făina de porumb pentru a ieşi perfectă

Reţetele de mămăligă sunt numeroase şi variază de la o regiune la alta în funcţie de ingredientele de care dispui şi de imaginaţie.
Cel mai simplu fel de mâncare, cu adevărat tradiţional, este mămăliga cu brânză (brânză sărată, brânză de oaie). În trecut, mămăliga înlocuia pâinea, care era considerată un adevărat lux în casele de ţărani. Mămăliga este făcută întotdeauna proaspăt pentru fiecare masă şi mâncată caldă.
Astăzi, vă propunem o reţetă de ”mămăligă boierească” a profesorului Nicolae Curelea, un maestru al bucătăriei moldoveneşti, care din pasiune pentru gastronomie, încurajeayă şi promovează reţetele autentice româneşti.
Ce ne trebuie? • 3 ceşti lapte dulce; • 1 linguriţă sare; • 1 lingură unt; • 1 ½ ceaşcă mălai ( Cantitatea poate varia în funcţie de calitatea mălaiului şi dacă este măcinat grosier sau mediu ); • 200 g brânză telemea; • 1 ceaşcă smântână.