Cum preparăm cele mai gustoase şi pufoase gogoşi. Reţeta simplă dezvăluită de o gospodină cu multă experienţă

Desertul clasic de pe vremea bunicilor, gogoşile reprezintă şi astăzi o bună opţiune atunci când avem poftă de ceva dulce, mai cu seamă că ele pot fi umplute cu tot felul de gemuri, dulceţuri ori cremă de ciocolată.
Alături de tanti Maria Popa, o gospodină cu experienţă din Oradea, vă propunem o reţetă de gogoşi simple, pe care le puteţi transforma, dacă doriţi, în gogoşi umplute cu crema preferată.
Ingrediente :
– 500 de grame de făină
– 120 de grame de unt sau margarină
– 40 de grame de drojdie proaspătă
– 1 lingură de zahăr
– 1 linguriţă de rom
– 1 vârf de linguriţă de sare
– coajă rasă de lămâie
– 5 gălbenuşuri
– 350 ml de lapte
– zahăr pudră
– zahăr vanilat