Cum prepari untul ghee

ghee jpeg

Untul ghee, sau untul clarificat, este folosit cu precădere la prăjituri. Iată cum să prepari untul ghee!

De ce ai nevoie pentru untul ghee

2 pachete cu unt, nesărat

Cum se prepară untul ghee

Topeşte untul într-o cratiţă. După ce s-a topit vei observa că la suprafaţă se formează o peliculă de spumă. Aceasta este grăsimea care se separă de lapte. Dă focul la minim şi lasă să clocotească în continuare. După puţin timp spuma va dispărea, iar pe margini untul va începe să devine uşor arămiu. Când spuma începe să se formeze din nou dă vasul la o parte şi strecoară untul printr-o bucată de tifon împăturită în două. Pune untul obţinut în vase de sticlă, pe care să le păstrezi la frigider.

Sursa foto http://omgfood.com



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg