Cum putem reinventa preparate banale cu ajutorul peştelui

chiftele de peste jpeg

Pastele şi chiftelele din carne nu lipsesc din bucătăria românilor. Cum putem face să reinventăm aceste preparate banale? Bucătarii ne recomandă să folosim carnea de peşte pentru a reinventa pastele şi chifteluţele.

Nelipsite din bucătăria românilor, pastele şi chifteluţele nu par să mai aibă secrete. Bucătarii ne recomandă să le „reinventăm” schimbând doar puţin compoziţia. De exemplu, folosind în loc de carnea de porc diferite tipuri de peşte, putem să obţinem preparate gustoase şi mai sănătoase.

Dan Lechinţan, chef într-un restaurant din Germania, ne recomandă două reţete care au fost total reinventate cu ajutorul cărnii de peşte.

Tagliatele cu şalău:

Pentru această o porţie de tagliatele cu şalău aveţi nevoie de 120 de grame de tagliatele, 100 de grame de şalău, oregano, cimbru, sare, piper, vin, lămâie, trei linguri de smântână şi un ou.

Pastele se pun la fiert în apă cu puţină sare şi puţin unt. Între timp, într-o tigaie puneţi puţin ulei şi se prăjeşte peştele, care este şi condimentat cu sare, piper, oregano, cimbru, puţin vin şi lămâie (nu aveţi nevoie de mai mult de o felie). Acesta se lasă la prăjit până îşi schimbă culoarea.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

Citeşte mai mult pe adevarul.ro