Cum recunoşti un bulion de roşii de calitate

cel mai bun bulion jpeg

Folosit în mâncăruri diverse, bulionul de roşii este un preparat nelipsit din bucătărie. Alternativă la sucul de roşii şi a bulionului pregătit în casă sunt produsele din magazine, de multe ori mult mai la îndemână. Iată cum poţi să faci o alegere de calitate.

Atenţie la ingrediente

La citirea etichetei trebuie să acordăm atenţie ingredientelor. Important este să alegem un produs în funcţie de ce conţine acesta. Bulionul şi pasta de tomate trebuie fabricate doar din roşii, nicidecum din concentrat de tomate care poate conţine urme de reziduri, pesticide şi metale grele.

Primul ingredient trebuie să fie roşiile, de preferinţă în cantităţi cât mai mari. Caută produse care au peste 100 g roşii la 100 g produs. Unii producători inscripţionează cuvântul „bulion“ cu litere mari şi cuvântul „sos“ cu litere mult mai mici. Dacă te uiţi cu atenţie pe eticheta unor borcane cu bulion ai să observi că de fapt cele mai multe conţin sos de bulion.

Bulionul se obţine prin fierberea roşiilor pasate, în timp ce în compoziţia sosului de bulion intră şi substanţe de îngroşare, precum guar sau xantan.

Pasta de tomate

Între bulion şi paste de tomate există doar diferenţe în ceea ce priveşte cantitatea de substanţă uscată adăugată. Aceasta se găseşte în cantitate mult mai mare în pasta de tomate.

Ketchup

Cel mai frecvent, ketchupul se obţine din suc de roşii concentrat, iar mai apoi diluat. Cel industrial conţine însă cantitaţi foarte mici de suc de roşii autentic. În plus, este un produs plin de aditivi alimentari şi are un conţinut ridicat de zaharuri rafinate. Un ketchup de calitate trebuie să conţină 130 g roşii la 100 g de produs.

Reţetă bulion de roşii

Ingrediente:

20 kg roşii 200 g sare ulei

Mod de preparare:

Speli roşiile şi le tai bucăţi. Le dai prin maşina de tocat roşii cu separator, apoi pui la fiert piureul obţinut. Ţii pe foc aproximativ o oră sau până se leagă pasta. Sărezi. Se pun cam 12 g de sare (aproximativ o lingură) la trei litri de bulion. Torni în borcane sau în sticle acest bulion de rosii, adaugi cam un deget de ulei în fiecare recipient şi închizi ermetic.

Torni într-un vas mare apă pe jumătate, pui de jur împrejurul lui prosoape de bucătărie, aşezi borcanele şi le fierbi, aproximativ 30 de minute. Laşi borcanele cu bulion de roşii să se răcească la temperatura camerei.

 



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg