Cum să alegi fructul de avocado

avocado jpeg

În funcţie de soi, fructul de avocado are mai multe forme şi culori: poate fi oval sau mai rotund, cu coaja verde închis, brun-violacee, netedă sau aspră, mată sau strălucitoare. Aşa cp nu ne putem ghida după aspect sau după culoare atunci când îl alegem, ci după textură.

Fructul de avocado trebuie să fie la pipăit uşor moale, şi nu tare. poţi cumpăra şi fructul tare, dar trebuie să-l laşi acasă la copt, la temperatura camerei. La frigider se poate depozita fructul copt, dar nu mai mult de o săptămână.

Fructul de avocado este foarte hrănitor datorită conţinutului mare de proteine, grăsimi, acid folic şi de vitamina B6. Folosirea lui este foarte variată. Îl găsim în cosmetică, în creme şi măşti pentru faţă şi pentru păr. Dar cel mai des este utilizat în bucătărie: la salate, sosuri şi chiar supe. Pulpa este gălbuie, untoasă, cu gust de alune.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg