Cum să alegi fructul de avocado

avocado jpeg

În funcţie de soi, fructul de avocado are mai multe forme şi culori: poate fi oval sau mai rotund, cu coaja verde închis, brun-violacee, netedă sau aspră, mată sau strălucitoare. Aşa cp nu ne putem ghida după aspect sau după culoare atunci când îl alegem, ci după textură.

Fructul de avocado trebuie să fie la pipăit uşor moale, şi nu tare. poţi cumpăra şi fructul tare, dar trebuie să-l laşi acasă la copt, la temperatura camerei. La frigider se poate depozita fructul copt, dar nu mai mult de o săptămână.

Fructul de avocado este foarte hrănitor datorită conţinutului mare de proteine, grăsimi, acid folic şi de vitamina B6. Folosirea lui este foarte variată. Îl găsim în cosmetică, în creme şi măşti pentru faţă şi pentru păr. Dar cel mai des este utilizat în bucătărie: la salate, sosuri şi chiar supe. Pulpa este gălbuie, untoasă, cu gust de alune.

sursa foto: Shutterstock