Cum să conservi o salată de roşii cu ardei

shutterstock 24070744 jpeg

Delicios! Alte cuvinte nici nu ai putea spune când vei deschide acest borcan şi vei gusta din această salată!

Preparare: 50 minute Dificultate: mică

Ingrediente

1 kg roşii sănătoase, ferme, bine coapte

2 cepe mari

2 ardei graşi verzi sau galbeni

1 legătură busuioc verde

3-4 căţei usturoi (opţional)

piper boabe

2 linguriţe seminţe de muştar

500 ml oţet (9 grade)

1500 ml apă

1 foaie de dafin

1 linguriţă zahăr la fiecare litru de lichid

1 lingură rasă de sare la fiecare litru de lichid

Preparare

1.Speli roşiile, le usuci cu prosoape absorbante şi le tai rondele subţiri. Tai şi ardeiul rondele subţiri, iar ceapa o tai felii subţiti.

2.Le aşezi în straturi alternative, folosind borcane potrivite ca mărime, pentru a fi consumate la o singură masă. Printre feliile de legume aşezi crenguţe de busuioc verde, felii de usturoi (opţional), seminţe de muştar şi boabe de piper.

3.Separat, fierbi apa cu oţetul, sare şi zahăr, în proporţiile indicate, şi foaia de dafin. Torni soluţia fierbinte peste legumele din borcane şi le sigilezi cu capace etanşe. Le acoperi cu o pătură şi le laşi astfel până se răcesc, apoi le depozitezi într-un loc aerisit şi răcoros, până vor fi folosite. Se pot consuma ca salată, alături de preparate din carne sau preparate cu sos.

sursa foto: Shutterstock