Cum să controlezi nivelul colesterolului prin dietă

seminte jpeg

Un nivel ridicat de colesterol te expune la riscul de a suferi de atac de cord? Nu numai medicamentele te ajută să-l reduci, ci şi ceea ce mănânci.

Alune şi seminţe

După o masă copioasă cu grăsimi, eviţi creşterea colerolului dacă la desert ai nuci, migdale, alune de pădure sau fistic.

Acestea protejează inima prin conţinutul lor de acizi graşi Omega-3 care au avantajul că stopează procesul de deteriorare a arterelor cauzat de depunerea colesterolului. Şi, pentru că organismul tău nu îi poate sintetiza singur, îi poţi procura direct din natură.

Cereale integrale

Fulgii de ovăz la micul dejun şi gustările cu legume, îndeosebi fasole, şi cu fructe pline de vitamina C menţin colesterolul la nivelul normal, adică sub 200 mg/dl.

Pentru a ajunge la acest nivel, poţi apela cu încredere la un amestec de patru pahare de suc de mere şi trei de suc de grepfrut. Dacă adaugi câteva afine, amestecul va conţine şi un alt antioxidant numit pterostilben, care se găseşte şi în struguri.

Citeşte mai mult pe clikcsanatate.ro

Citeşte mai mult pe clikcsanatate.ro