Cum să faci acasă o îngheţată delicioasă de ciocolată

Îngheţata este desertul care nu poate fi refuzat de nimeni în perioada estivală. Ea răcoreşte şi, pe deasupra, reprezintă porţia de dulce pe care oricine şi-o doreşte o dată pe zi.
Îngheţata este fără doar şi poate produsul alimentar preferat al tuturor pe perioada de vară. Deşi are destul de multe calorii, faptul că este răcoroasă convinge pe toată lumea să cedeze tentaţiei şi să accepte măcar un glob într-un cornet-o, dacă nu mai multe, cu frişcă şi nişte bombonele, într-o cupă.
Bloggerul culinar Gina Bradea are o reţetă de îngheţată de ciocolată cremoasă şi fină, dar totuşi suficient de consistentă ca să rămână sub formă de glob.
Pentru a realizare reţeta acesteia, pe care o are prezentată şi pe blogul poftă-bună.ro, aveţi nevoie de:
- 6 ouă
- 100 gr zahăr
- 300 gr ciocolată cu minim 60% cacao sau 350 gr dacă are o concentraţie mai mică sau 360 dacă e ciocolată cu lapte
- Dacă faceţi îngheţata din ciocolată albă e nevoie de 380 gr
- 250 gr smântână pentru frişcă (minim 30% grăsime)
- 100 gr unt
- 1 praf de sare
- 30-50 ml coniac sau rom sau lichior de bună calitate
Din aceste gramaje după o oră, ar trebui să vă iasă patru porţii de îngheţată excelentă.