Cum să faci aluat pentru orice

aluat jpeg

Ai nevoie de un aluat care să-ţi poată servi la mai multe preparate. Uite reţeta de aluat multifuncţional, moale şi pufos. Ingrediente

1 cană lapte călduţ

2 linguri zahăr

80 g drojdie proaspătă

6 căni făină

3 linguri sare

3 linguri praf de copt

1 iaurt simplu

2 ouă întregi

Mod de preparare

Într-un bol mic, combină laptele călduţ cu zahărul şi drojdia. Lasă-le sa-şi facă efectul. În scurt timp va deveni spumos şi va începe să se extindă.

Amestecă dojdia cu restul ingredientelor într-un bol şi, cu ajutorul unui mixer sau unui robot de bucătărie, amestecă bine. Va trebui să obţii un aluat moale, asemanător celui pentru pizza. Dacă aluatul este prea uscat, adaugă puţin lapte sau apă. Dacă este prea moale, trebuie să adaugi doar puţină făină.

Poţi folosi aluatul imediat şi în ce formă doreşti. Aşteaptă 15-20 de minute, până când aluatul începe să crească şi pune-l în cuptorul încins.

Observaţie

Pune aluatul într-o pungă de plastic, avand grijă sa nu rămână aer în ea după inchidere. Ca să fii sigur mai pune-l într-o altă pungă, pentru eventualitatea în care aluatul creşte prea mult. Păstreză-l în frigider până la 7 zile. De asemenea, se poate congela.

sursa: http://www.kitchennostalgia.com



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg