Cum să faci dulceaţă de pepene verde

Gata! Au apărut pepenii în pieţe! N-or fi ei toţi de Dăbuleni, dar sunt răcoritori şi tocmai potriviţi pentru anotimpul torid! Ce ziceţi în acest caz de o delicioasă dulceaţă de pepene verde?
Dificultate mică Preparare 120' Pentru 5 borcane
Ingrediente
1 kg coajă de pepene verde
2 linguri zeamă de lămâie
1 kg zahăr
1,5 l apă
Mod de preparare
Tai cubuleţe coaja de pepene verde şi le pui la fiert în apă. După ce s-au înmuiat, le laşi la scurs.
În aceeaşi apă pui zahărul şi ţii să fiarbă până când obţii un sirop. Adaugi bucăţile de coajă şi le laşi pe foc până se leagă dulceaţa. Pui zeama de lămâie, mai laşi să dea în 2-3 clocote şi apoi o torni în borcane.
sursa foto: StockFood