Cum să faci dulceaţă de prune albe şi smochine

Fig and greengage plum jam jpeg

Pentru a avea o cămară bogată şi colorată, trebuie să te îngrijeşti încă din timpul verii. Din acest motiv, îţi propunem o dulceaţă mai puţin întâlnită în cămările gospodinileor, dar cu care sigur vei impresiona musafirii.

Pregătire: 1 h 15 minute Dificultate: mică

Ingrediente

1,5 kg zahăr

2 kg prune albe nu foarte coapte

500 g smochine

500 ml apă

zeama de la 2 lămâi

Preparare

1. Speli prunele, le cureţi de sâmburi, iar smochinele spălate le tai în două.

2. Pui într-un vas cu fundul gros apa cu zahărul şi zeama de lămâie. Laşi să dea în câteva clocote şi adaugi prunele şi smochinele. Când dă din nou în clocot, micşorezi focul şi laşi să fiarbă 40 de minute. Aduni spuma care se formează.

3. Scoţi pe o farfurie o linguriţă cu dulceaţă, o dai la frigider şi vezi dacă este suficient de închegată. Dacă nu, mai laşi să fiarbă cinci minute şi testezi din nou.

4. Când este gata, torni dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate (nu le pui capacele), le aşezi pe o tavă şi le introduci în cuptorul încins la100° C pentru 5 minute. Le închizi ermetic cu capace, le laşi să se răcească, după care le depozitezi în cămară.

sursa foto: Photocuisine



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg