Cum să faci dulceaţă de vişine

Nu este greu şi poate face oricine. Ai nevoie, în principal, de vişine şi multă răbdare.
Dificultate mică Preparare 70' Pentru 6 borcane
Ingrediente
3 kg vişine
2,5 kg zahăr tos
6 linguri zeamă de lămâie
2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare
Speli vişinele în mai multe ape şi le scoţi sâmburii şi codiţele. Aşezi într-o cratiţă încăpătoare un strat de vişine, unul de zahăr şi le alternezi până termini ingredientele, având grijă ca
ultimul strat să fie de zahăr.
Aştepţi câteva ore ca vişinele să-şi lase sucul. Adaugi zeama de lămâie şi zahărul vanilat şi pui vasul pe foc mic. Nu uita să amesteci constant, ca să nu se prindă fructele de fundul vasului.
Când siropul începe să se lege, iar vişinele plutesc în tot siropul, iei cratiţa de pe foc şi culegi spuma.
Laşi dulceaţa la răcit, după care o pui în borcane sterilizate. Le acoperi cu celofan, le legi cu sfoară şi le păstrezi în cămară.