Cum să faci jeleu de mere

Mere. Crude, compoturi, dulceţuri şi prăjituri. Cu mere nu dai niciodată greş în nici un fel de preparate dulce.
Ingrediente
3 kg mere zeama de la 2 lămâi un baton scorţişoară
Pentru 1 l de suc fiert
200 g zahăr
30 g ghimbir
50 g stafide
Preparare
Speli merele, le tai în patru şi le pui într-un vas cu apă cât să fie acoperite. Adaugi zeama de lămâie şi scorţişoara, acoperi vasul cu un capac şi laşi să fiarbă la foc mic până ce se înmoaie. Nu amesteca în timp ce fierb merele, ci după!
Scoţi merele, le pui într-o strecurătoare şi le laşi peste noapte să se scurgă. Fierbi zeama adunată până scade 2/3 din cantitate. Adună spuma care se formează şi arunc-o. Măsoară cantitatea de suc rămasă după fierbere şi adaugă zahăr, ghimbir şi stafide. laşi să mai fiarbă încă 20 de minute.
Ca să verifici dacă s-a fiert, pui o picătură de peltea pe o farfurioară. Dacă nu se împrăştie, este legată suficient. Dacă este prea subţire, mai laşi să fiarbă. Torni jeleul în borcane, pui capacul şi le fierbi într-un vas lat, „îmbrăcate“ cu prosoape, timp de 10 minute.
sursa foto: Profimedia