Cum să faci ketchup de casă

ketchup jpeg

Îţi este greu să refuzi o porţie de cartofi prăjiţi cu ketchup. Însă acesta va fi şi mai bun dacă-l prepari chiar tu. Iată cum să faci ketchup de casă!

De ce ai nevoie pentru ketchup de casă

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă

2 căţei de usturoi

½ lingură pudră de ardei iute

2 linguri pastă de tomate

1 conservă roşii descojite

2-3 linguri zahăr brun

½ cană oţet de mere

1 lingură sare pentru murături

Cum se prepară ketchup de casă

Încinge uleiul şi căleşte ceapa tocată până devine uşor sticloasă. Adaugă usturoiul pisat şi pudra de ardei iute şi mai lasă 2 minute. Adaugă pasta de tomate şi fierbe înăbuşit încă 2 minute. La final pune roşiile descojite, sarea, zahărul şi oţetul. Dă focul mic şi fierbe 20 de minute. Mixează şi lasă să se răcească la temperatura camerei, înainte să dai la frigider.

Credit foto http://www.inspiredtaste.net

http://www.inspiredtaste.net