Cum să faci sos de brânză

sos branza jpeg

Atât de uşor de preparat, sosurile pot transforma mâncărurile simple în delicatese de restaurant. Am încercat şi noi câteva reţete şi ţi le propunem şi ţie!

Dificultate mică Preparare 30' Pentru 8 porţii

Ingrediente

1/2 ardei gras roşu

½ ardei iute verde

2-3 căţei de usturoi

2 căni caşcaval ras

2 căni lapte

4-5 linguri amidon alimentar

sare

piper

Mod de preparare

Tai ardeiul gras, căţeii de usturoi şi ardeiul iute cubuleţe mici. Pui într-o cratiţă laptele şi adaugi treptat amidonul alimentar, amestecând continuu ca să nu se facă cocoloaşe.

Când începe să se îngroaşe, adaugi, pe rând, caşcavalul ras, usturoiul, ardeiul gras şi cel iute. După ce se topeşte caşcavalul, condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Îl poţi servi cald, alături de nachos sau de alt fel de chipsuri.

sursa foto: Shutterstock