Cum să găteşti cele mai bune sarmale

Sarmale jpeg

Patru profesionişti ai industriei culinare au gătit pentru bucătăria ziarului ,,Adevărul“ un preparat deosebit, unde au presărat un pic de efort, creativitate şi nu în ultimul rând multă pasiune.

Fierte la foc mic în ceaunul bunicilor, cu o mână de cimbru, câţiva căţei de usturoi laolaltă, cu ceapa perpelită, costiţă afumată şi pastă de bulion, tradiţionalele sărmăluţe împăturite în foi de varză dulce cu mămăliguţă coaptă pe plită ne bucură masa de Crăciun.

,,Păcate culinare“ în concepţia marilor maeştri bucătari, sărmăluţele servite cu smântână, ardei iute în oţet şi boabe de piper negru sunt preferatele românilor când vine vorba de bucatele alese pentru Sărbători.

Cu parmezan sau cu umplutură din piept de gâscă, înfăşurate în foi de varză dulce sau murată, sărmăluţele maeştrilor ne-au încântat ochii şi papilele gustative. Am scotocit prin cămară dupa mirodenii, am gustat o ceaşcă de ţuică din prune şi am servit cele patru preparate în oale de lut, să ne amintim de anii copilăriei petrecuţi la bunici.

,,Miroase a sarmale peste munţii Carpaţi, miroase a sarmale de-ţi vine să mori“, mărturisea Radu Anton Roman, frecându-şi cu năduf barba căruntă, cu gândul la aceste mici rulouri din carne tocată.

Află de pe adevărul.ro secretul celor mai bune sarmale.

Află de pe adevărul.ro secretul celor mai bune sarmale.