Cum să găteşti sufleul de conopidă cu brânză perfect

sufleu de conopida cartofi jpeg

Conopida cu brânză este unul dintre puţinele feluri de mâncare descris ca „papa pentru copii“. Poate că merită această denumire deoarece este destul de anostă şi foarte moale, bună pentru dinţişorii copiilor. Dar să nu uităm că are în compoziţie şi brânză, aşa că, dacă ştii cum s-o găteşti, poate deveni o garnitură sau un fel de mâncare de sine stătător perfect.

Conopida

„Metoda englezească“ presupune gătirea conopidei la aburi timp de 15-20 de minute, înainte de a fi îmbrăcată în sosul de brânză. Deşi acest lucru arată impresionant pe o farfurie, alb pe alb, exteriorul legumei este foarte moale şi servirea ei întreagă înseamnă că sosul nu va ajunge peste tot, potrivit „The Guardian“.

Toată lumea a trecut la „metoda franceză“, care, deşi e mai complicată, dă cele mai bune rezultate. Florile unei conopide se fierb individual, dar nu timp de un sfert de oră. Timpul exact de fierbere a florii de conopidă depinde de cât de mare este. Bucătarul Nigel Slater spune trei-patru minute, iar Jamie Oliver ne sfătuieşte s-o ţinem cinci. Sfatul publicaţiei „The Guardian“ este să nu depăşim patru minute, pentru ca leguma să nu se înmoaie excesiv şi să crănţăne puţin atunci când muşcăm din ea.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro