Cum să mănânci corect în Postul Crăciunului

Pachetele cu legume de post jpeg

Alimentaţia este piatra de temelie a sănătăţii tale. În perioada postului, evitarea alimentelor grase şi a preparatelor care conţin proteină animală nu face altceva decât să-ţi întărească organismul.

Corpul uman este asemeni unei maşinării, ce potrivit cercetătorilor americani de la Universitatea Southern California, acesta se transformă după numai trei zile de post.

Profesorul coordonator al acestui studiu, Valter Longo scoate la iveală faptul că postul este eficient mai ales pentru regenerarea organismului.

Postul, metodă de vindecare spirituală

Dacă unele persoane în perioada postului sunt mai evlavioase, fiind de părere că postul este o tradiţie spirituală prin intermediul căreia se pot regăsi, pentru cealaltă tabără, postul este o modalitate de a se abţine de la anumite activităţi şi diferite feluri de mâncare.

Nutriţioniştii sunt de părere că postul alimentar nu trebuie ţinut sub forma sa strictă foarte mult timp, în timp ce cercetătorii americani afirmă că postul contribuie substanţial la stimularea de celule stem care la rândul lor produc celule albe, deci practic postind luptăm împotriva infecţiilor mult mai eficient.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro