Cum să murezi conopida

Pickled cauliflower with carrot jpeg

Conopida nu este bună numai în mâncare, gătită. Este perfectă şi ca murătură!

2 borcane Preparare: 60’ Dificultate: mică

Ingrediente

2 bucăţi conopidă

5-6 morcovi

boabe de piper

2 plicuri boabe de muştar

frunze de dafin

2-3 linguri sare grunjoasă

300 ml oţet de vin

2-3 linguri de zahăr

600 ml apă

Mod de preparare

Desfaci conopida în bucheţele şi o speli bine. Cureţi morcovul şi îl tai în rondele mai groase. Torni oţetul, apa, sarea şi zahărul să fiarbă într-un vas mai mare.

Aşezi pe fundul borcanelor un strat de boabe de muştar, bucheţele de conopidă, rondele de morcovi, frunzele de dafin, boabele de piper şi torni amestecul fierbinte de oţet cu apă până la marginea de sus (poţi să pui sub borcan un cuţit sau o bucată de metal ca să nu se spargă).

În funcţie de preferinţe, legi borcanele cu celofan sau înfiletezi capacul. Laşi să se răcească de tot, după care le dai la rece.

sursa foto: profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg