Cum să murezi conopida

Pickled cauliflower with carrot jpeg

Conopida nu este bună numai în mâncare, gătită. Este perfectă şi ca murătură!

2 borcane Preparare: 60’ Dificultate: mică

Ingrediente

2 bucăţi conopidă

5-6 morcovi

boabe de piper

2 plicuri boabe de muştar

frunze de dafin

2-3 linguri sare grunjoasă

300 ml oţet de vin

2-3 linguri de zahăr

600 ml apă

Mod de preparare

Desfaci conopida în bucheţele şi o speli bine. Cureţi morcovul şi îl tai în rondele mai groase. Torni oţetul, apa, sarea şi zahărul să fiarbă într-un vas mai mare.

Aşezi pe fundul borcanelor un strat de boabe de muştar, bucheţele de conopidă, rondele de morcovi, frunzele de dafin, boabele de piper şi torni amestecul fierbinte de oţet cu apă până la marginea de sus (poţi să pui sub borcan un cuţit sau o bucată de metal ca să nu se spargă).

În funcţie de preferinţe, legi borcanele cu celofan sau înfiletezi capacul. Laşi să se răcească de tot, după care le dai la rece.

sursa foto: profimedia