Cum să pregăteşti cea mai gustoasă ceapă murată

Pickled onions with chili peppers and dill jpeg

Se ştie că ceapa şi usturoiul dau întotdeauna gust mâncării.  Gustul de ceapă murată în oţet este  deosebit şi are o savoare minunată.  Ceapa murată în oţet va fi o salată excelentă.

2 borcane Preparare: 50’ Dificultate: mică

Ingrediente

2 kg ceapă cât mai mică sau arbagic

1 l oţet de vin

boabe de piper

3 linguri de sare grunjoasă

câteva fire de mărar

150 g zahăr

ardei iuţi mici

400-500 ml apă

Mod de preparare

Cureţi cepele de coji, apoi le speli bine. Într-un vas mai mare pui apa, oţetul de vin, zahărul, sarea şi boabele de piper. Amesteci până se topesc zahărul şi sarea, apoi mai laşi să fiarbă cel mult 5 minute.

Aşezi ceapa în borcane, pui din loc în loc ardeiul iute spălat, firele de mărar, după care torni amestecul fierbinte de oţet. Înfiletezi, le laşi să se răcească la temperatura camerei şi le dai la rece.

Truc: Ceapa o să fie mai fragedă dacă o ţii câteva minute în amestecul fierbinte de apă cu oţet înainte să o pui în borcane.

sursa foto: Photocuisine



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg