Cum să pregăteşti cea mai gustoasă ceapă murată

Se ştie că ceapa şi usturoiul dau întotdeauna gust mâncării. Gustul de ceapă murată în oţet este deosebit şi are o savoare minunată. Ceapa murată în oţet va fi o salată excelentă.
2 borcane Preparare: 50’ Dificultate: mică
Ingrediente
2 kg ceapă cât mai mică sau arbagic
1 l oţet de vin
boabe de piper
3 linguri de sare grunjoasă
câteva fire de mărar
150 g zahăr
ardei iuţi mici
400-500 ml apă
Mod de preparare
Cureţi cepele de coji, apoi le speli bine. Într-un vas mai mare pui apa, oţetul de vin, zahărul, sarea şi boabele de piper. Amesteci până se topesc zahărul şi sarea, apoi mai laşi să fiarbă cel mult 5 minute.
Aşezi ceapa în borcane, pui din loc în loc ardeiul iute spălat, firele de mărar, după care torni amestecul fierbinte de oţet. Înfiletezi, le laşi să se răcească la temperatura camerei şi le dai la rece.
Truc: Ceapa o să fie mai fragedă dacă o ţii câteva minute în amestecul fierbinte de apă cu oţet înainte să o pui în borcane.
sursa foto: Photocuisine