Cum să pregăteşti cea mai gustoasă ceapă murată

Pickled onions with chili peppers and dill jpeg

Se ştie că ceapa şi usturoiul dau întotdeauna gust mâncării.  Gustul de ceapă murată în oţet este  deosebit şi are o savoare minunată.  Ceapa murată în oţet va fi o salată excelentă.

2 borcane Preparare: 50’ Dificultate: mică

Ingrediente

2 kg ceapă cât mai mică sau arbagic

1 l oţet de vin

boabe de piper

3 linguri de sare grunjoasă

câteva fire de mărar

150 g zahăr

ardei iuţi mici

400-500 ml apă

Mod de preparare

Cureţi cepele de coji, apoi le speli bine. Într-un vas mai mare pui apa, oţetul de vin, zahărul, sarea şi boabele de piper. Amesteci până se topesc zahărul şi sarea, apoi mai laşi să fiarbă cel mult 5 minute.

Aşezi ceapa în borcane, pui din loc în loc ardeiul iute spălat, firele de mărar, după care torni amestecul fierbinte de oţet. Înfiletezi, le laşi să se răcească la temperatura camerei şi le dai la rece.

Truc: Ceapa o să fie mai fragedă dacă o ţii câteva minute în amestecul fierbinte de apă cu oţet înainte să o pui în borcane.

sursa foto: Photocuisine