Cum să pregăteşti kurtos kalacs la cuptor, în propria bucătărie, fără instrumente speciale

kurtos kallacs jpeg

Cine nu iubeşte gustul şi aroma unui kurtos kalacs cald, gata preparat, plin de nucă, zahăr şi scorţişoară? Dacă până acum credeai că ai nevoie de instrumente şi ingrediente speciale, află că poţi prepara, în propria bucătărie, cel mai gustos kurtos.

Kurtos kalacs, cozonacul secuiesc, este un preparat cu o vechime de secole. Conform legendelor, primul kurtos a fost făcut pe vreamea când ungurii şi secuii erau cotropiţi de tătari. Fiind asediaţi în biserici, aceştia au început să prepare kutros înfăşurându-l pe bucăţi de lemn. Neştiind că preparatul este gol înăuntru, tătarii s-au dat bătuţi, crezând că rezervele de hrană nu se vor termina curând. De atunci, lucrurile s-au schimbat, au apărut ustensile speciale, iar simplul cozonac a fost îmbogăţit cu nucă pisată, glazură de ciocolată, nucă de cocos, scorţişoară sau alte mirodenii pretenţioase.

Ingrediente: 300 ml lapte călduţ 30 g drojdie 100 g unt topit 60 g zahăr 2 ouă 750 g făină puţin unt topit şi zahăr pentru caramelul de deasupra

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro