Cum să prepari vin din pere

vin din pere shutterstock 104153957 jpeg

Vinurile aromate din fructe preparate în casă sunt o binecuvântare pentru sănătate.

Preparare: 2 h Dificultate: medie

Ingrediente

5 kg pere (tari şi acrişoare)

2 l de apă

zeama de la 2 lămâi (sau 7 g sare de lămâie)

½ linguriţă sare de masă

1 kg zahăr

1,5 l apă

Preparare

1.Speli perele, le tai felii, le aşezi într-un recipient smălţuit sau de sticlă (borcan mare) şi le opăreşti cu 2 l de apă fierbinte (atenţie, la borcan, dacă ai optat pentru recipient de sticlă!).

2.După ce se răcoresc fructele, adaugi zeama de la două lămâi (sau sarea de lămâie) şi sare de masă, amesteci uşor, acoperi vasul şi îl laşi să fermenteze 24 de ore.

3.Strecori zeama în alt vas, presând uşor fructele, adaugi peste lichidul obţinut o soluţie din 1,5 l apă în care ai dizolvat 1 kg zahăr şi laşi să se continuie procesul de fermentare încă 24 de ore.

4.Scoţi cu ajutorul unui furtun lichidul din vas, îl laşi să se limpezească, îl tragi din nou, îl laşi să se limpezească din nou şi apoi îl tragi la sticle. Le sigilezi şi le depozitezi la răcoare până vor fi consumate.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg