Cum să prepari vin din pere

Vinurile aromate din fructe preparate în casă sunt o binecuvântare pentru sănătate.
Preparare: 2 h Dificultate: medie
Ingrediente
5 kg pere (tari şi acrişoare)
2 l de apă
zeama de la 2 lămâi (sau 7 g sare de lămâie)
½ linguriţă sare de masă
1 kg zahăr
1,5 l apă
Preparare
1.Speli perele, le tai felii, le aşezi într-un recipient smălţuit sau de sticlă (borcan mare) şi le opăreşti cu 2 l de apă fierbinte (atenţie, la borcan, dacă ai optat pentru recipient de sticlă!).
2.După ce se răcoresc fructele, adaugi zeama de la două lămâi (sau sarea de lămâie) şi sare de masă, amesteci uşor, acoperi vasul şi îl laşi să fermenteze 24 de ore.
3.Strecori zeama în alt vas, presând uşor fructele, adaugi peste lichidul obţinut o soluţie din 1,5 l apă în care ai dizolvat 1 kg zahăr şi laşi să se continuie procesul de fermentare încă 24 de ore.
4.Scoţi cu ajutorul unui furtun lichidul din vas, îl laşi să se limpezească, îl tragi din nou, îl laşi să se limpezească din nou şi apoi îl tragi la sticle. Le sigilezi şi le depozitezi la răcoare până vor fi consumate.
sursa foto: Shutterstock