„Cum să pui aşa ceva în pizza?” Reţete inedite, care i-au surprins pe chefi la Campionatul Internaţional de Pizza de la Bucureşti

pizza jpeg

Prepararea unei pizza poate fi o adevărată artă, iar ingredientele clasice, cum sunt ciupercile sau şunca, pot fi înlocuite cu altele, mult mai originale. Campionatul Internaţional de Pizza - Cupa Bucureştiului 2015 a transformat pentru câteva zile un mic restaurant din Şoseaua Fundeni într-un adevărat paradis pentru gurmanzi.

Campionatul Internaţional de Pizza a fost organizat la Bucureşti în perioada 8-10 mai. La competiţie au participat pizzeri din mai multe ţări, printre care Turcia, Italia, România, Ungaria şi Malta, iar juriul a fost compus din chefi de renume mondial, printre care Matteo Gianote, Massimo Gianbelluca, Jovica Djurdjevic Jole.

Chiar dacă pentru mulţi dintre noi o pizza nu presupune o creativitate deosebită în preparare, nu la fel au stat lucrurile pentru concurenţi. Ei au încercat să impresioneze juriul nu doar prin gustul deosebit al produselor, ci şi prin aspect, prin originalitatea reţetei şi prin tehnica impecabilă de gătire. Fiecare detaliu a fost luat în calcul şi punctat separat de juriul, care s-a arătat destul de sever în evaluarea concurenţilor.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro