Cum să spargi o nucă de cocos

20140115 ss coconut 091 jpeg

Şurubelniţă sau tirbuşon. Ciocan. Un pic de forţă. Şi un cuptor. Dar ăsta nu e musai, se poate şi fără. Tragi aer în piept şi:

Pasul 1: Încingi cuptorul. Dacă nu ai unul prin preajmă, treci direct la pasul următor. Pasul 2: Fiecare nucă are trei „ochi“. Caută-l pe cel mai moale. Îl depistezi printr-o simplă apăsare. Găureşte-l cu un obiect ascuţit (o şurubelniţă, un tirbuşon sau ce aveţi la îndemână). Odată ce aţi reuşit să faceţi o gaură adâncă, învârte obiectul ascuţit pentru a obţine un spaţiu mai larg prin care să se scurgă lichidul. Pe care, de altfel, îl puteţi vărsa într-un pahar sau pur şi simplu îl beţi cu paiul. Pasul 3: Scutură şi varsă sucul într-un pahar sau bea-l cu paiul. Ar trebui să fie dulceag şi uşor. Dacă nu este, nuca de cocos este cu siguranţă veche, putrezită chiar şi ar trebui aruncată. Sau, o puteţi curăţa şi să faceţi nişte boluri haioase.

image image image

image

: Pune nuca în cuptorul încins până când se crapă puţin. Ar putea fi vorba de aproximativ 15 minute. Asta în varianta cu cuptor. În varianta fără, aşază nuca pe o suprafaţă tare. De preferat, pe o piatră sau pe pământ. Nu încerca în casă pe gresie sau parchet. O loveşti cu ciocanul de câteva ori până se crapă.

image

: În cazul nucii care a fost în cuptor, lucrurile stau un pic mai simplu. Adică nu e nevoie de cât să loveşti o singură dată exact în crăpătura deja formată.

image

: Îndepărtează coaja groasă care înveleşte fructul. Cu un peeler, poţi îndepărta şi a doua coajă care este mult mai subţire, dar care este şi comestibilă. Deci, nu e musai să o dai deoparte şi o poţi mânca odată cu fructul. Îi dă o savoare anume. Ai să vezi diferenţa dacă încerci.

image

sursa: www.saltedandstyled.com