Cum să te refaci după excesele culinare

prajitura jpeg

Dacă ai avut o perioadă mai stresantă în care ai simţit nevoia să mănânci în exces, dulciuri sau prăjeli, rezultatele se văd nu numai pe cântar, ci şi în starea generală de sănătate.

Reia stilul alimentar obişnuit

Chiar dacă vrei să scapi cât mai repede de kilogramele în exces într-un interval cât mai scurt, este recomandat să începi un plan alimentar care să-ţi permită să mănânci puţin şi des. Renunţă la mâncarea grasă şi opreşte-te din a face excese alimentare. În acelaşi timp, fă cât mai multă mişcare. Urcatul scărilor în loc de a lua liftul sau cel puţin 30 de minute de plimbare în fiecare zi, în special seara, contribuie la eliminarea surplusului de kilograme.

Fructe, nu dulciuri

Înlocuieşte prăjiturile bogate în calorii cu fructe de sezon, mandarine, portocale (1-2 fructe/zi). Dacă ai exagerat cu preparatele din carne, este binevenită o perioadă în care să-ţi asiguri necesarul de aminoacizi esenţiali din alte surse, cum sunt peştele şi nucile. Nici legumele în stare proaspătă sau conservată nu trebuie să lipsească de la nicio masă. „Evită băuturile alcoolice, mai ales dacă ai acumulat câteva kilograme în plus de care doreşti să scapi, deoarece alcoolul îngreunează eliminarea depozitelor de grăsime“, recomandă Andreea Şuvoială, medic specialist endocrinologie.

Află cum te refaci după excesele alimentare pe clicksanatate.ro.

Află cum te refaci după excesele alimentare pe clicksanatate.ro.