Cum să-ţi protejezi inima printr-o alimentaţie echilibrată

avocado jpeg

Boala cardiovasculară (BCV) este una dintre principalele cauze de deces în Europa. Însă, ea poate fi prevenită printr-o alimentaţie echilibrată.

În ciuda unei scăderi semnificative în ultimii 30 de ani, aproximativ patru milioane de decese din cauza BCV sunt înregistrate anual în Europa, arată statistici recente ale Societăţii Europene de Cardiologie. Acestea reprezintă 46% din totalul cauzelor de mortalitate în Europa.

Boala cardiovasculară (BCV) este cauzată în principal de arterioscleroză, o afecţiune care blochează arterele ce alimentează cu oxigen şi substanţe nutritive inima şi creierul. De asemenea, anumite afecţiuni, precum diabetul zaharat, pot şi ele spori riscul de BCV.

„Deşi există mai mulţi factori care pot influenţa apariţia afecţiunilor cardiovasculare, inclusiv factori genetici, stilul de viaţă pe care îl adoptăm joacă un rol extrem de important. Sedentarismul, o dietă nesănătoasă şi neechilibrată pot accelera riscul de boli cardiovasculare. De aceea, este important să adoptăm o dietă echilibrată, care să conţină toate componentele alimentare esenţiale: proteine, lipide şi glucide”, spune dr. Corina-Aurelia Zugravu, Preşedinte al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şu Nutriţie.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro