Cum să ţii o cură cu ouă de prepeliţă

1 oua de prepelita jpg jpeg

Delicatele ouă de prepeliţă, consumate frecvent sau luate ca atare pe durata unei cure, protejează inima, vederea, alungă stresul, îmbunătăţesc memoria, digestia, susţin imunitatea.

Ouăle de prepeliţă sunt dovada vie a veridicităţii zicalei conform căreia „esenţele tari stau în sticluţe mici“. Faţă de cele de găină, acestea au de 8 ori mai mult fier, de 5 ori mai mult fosfor şi de 15 ori mai multă vitamina B2. Din acestea îţi poţi procura şi calciu, potasiu, zinc, vitamine A, E şi D3.

Se consumă crude?

Cu toate că unii ţin curele cu ouă de prepeliţă crude, specialiştii în nutriţie nu sunt de acord. În forma crudă, ouăle de prepeliţă conţin o substanţă care poate împiedica asimilarea vitaminelor, numită avidină. În plus, Prof. dr. Gheorghe Mencinicopshi avertizează: „Consumul lor în stare crudă poate avea unele riscuri din cauza scăderii absorbţiei biotinei sau transmiterii unor microorganisme nedorite.“.

În privinţa verificării prospeţimii ouălor, profesorul indică: „se apreciază uşor prin introducerea ouălor într-un vas cu apă cu fundul plat. Astfel, oul proaspăt de până la 4 zile adoptă o poziţie orizontală şi stă la fundul vasului. Pe măsură ce oul este mai vechi, poziţia sa orizontală tinde să devină verticală, cu camera de aer în partea de sus“.

Află cum se ţine cura pe clicksanatate.ro

Află cum se ţine cura pe clicksanatate.ro