Cum se adaptează o reţetă obişnuită la restricţiile Postului Mare. Metoda de a înlocui ouăle din salata orientală

Pentru că suntem în post şi foarte mulţi dintre noi renunţăm în această perioadă la alimentele care provin de la animale, posibilităţile de a avea un meniu diversificat sunt mult mai reduse. Cel mai bun lucru care se poate face este adaptarea reţetelor cunoscute la cerinţele postului.
Oricine a gustat vreodată o salată orientală ştie că aceasta conţine şi ouă, prin urmare nu poate fi considerată o reţetă de post. Bucătarii însă au adaptat-o în funcţie de cerinţele acestei perioade, astfel că oul a fost înlocuit cu alte ingrediente care o vor face la fel de gustoasă şi recomandată pentru post.
Anamaria Stan o băimăreancă de 40 de ani, spune că în fiecare an se străduieşte să ţină postul, iar salata orintală este nelipsit din meniu. ”E mai dificil să gătesc fără carne. Pot înlocui carnea cu ciuperci, dar nu sunt chiar aşa multe mâcăruri la care le pot folosi. Am încercat tot ce am putut găsi de post şi salata orientală a fost una din preferatele mele”, spune ea.
Avem nevoie de:
1,5 kg de cartofi
2 cepe potrivite
150 grame măsline
200 grame castraveţi muraţi
câteva linguri de ulei, după gust
pătrunjel (sau leuştean, mărar, pentru o aromă mai intensă)
condimente (sare, piper)
Află cum se prepară salata orientală de post pe adevarul.ro.
Află cum se prepară salata orientală de post pe adevarul.ro.
Foto: bucataria-romaneasca.ro