Cum se consumă şi se păstrează în mod corect mâncarea reîncălzită: după câte zile trebuie aruncată

Mâncarea gătită trebuie păstrată în anumite condiţii pentru a evita eventualele probleme de sănătate. Deşi avem impresia că procedăm în mod corect, există greşeli pe care le facem atunci când depozităm resturile de mâncare sau atunci când le reîncălzim.
Probabil că nu de puţine ori mâncarea gătită a stat în frigider zile la rând, pentru ca mai apoi să ne întrebăm dacă mai este sigur să o reîncălzim şi să o mâncăm, pentru a nu o irosi. Pentru a evita eventualele probleme de sănătate ar fi indicat să urmăm câteva reguli care au fost stabilite în urma unor studii în acest sens, notează publicaţia Woman’s Health. Preşedintele departamentului de cercetare Grocery Manufacturers Association din SUA, Jennifer McEntire, a precizat că indiferent de tipul de mâncare gătită resturile nu trebuie păstrate în frigider mai mult de patru zile.
„Avem impresia că punem pauză duratei de viaţă a unui fel de mâncare atunci când o păstrăm în frigider. În realitate, nu facem decât să încetinim procesul de degradare a mâncărurilor, deci ritmul de înmulţire a microorganismelor din mâncare”, a explicat aceasta.