Cum se depozitează corect fructele şi legumele

fructe legume depozitare jpeg

Nutriţioniştii arată că sunt câteva greşeli pe care le facem în ceea ce priveşte păstrarea alimentelor şi că nu întotdeauna se depozitează corect fructele şi legumele.

O parte din lecţiile pe care le-am primit de la părinţi despre depozitarea corectă a fructelor şi legumelor se pare că nu sunt corecte. Iată câteva sfaturi în ceea ce priveşte depozitarea câtorva dintre cele mai populare fructe şi legume: Cum se depozitează corect roşiile. Sunt foarte mulţi care păstrează roşiile în frigider. Însă, potrivit nutriţioniştilor, nu se ţin la rece, întrucât temperaturile scăzute le-ar face mai moi, iar gustul se schimbă foarte mult. Prin urmare, pune roşiile la frigider pentru o perioadă foarte scurtă de timp, înainte să le mănânci, doar dacă vrei o salată ceva mai răcoroasă.

Cum se depozitează corect castraveţii. La fel ca roşiile, castraveţii nu „tolerează” frigul, aşa că mai bine îi ţineţi într-un dulap. Mai mult, e bine de ştiut că nu trebuie să-i depozitaţi lângă fructe care elimină etilena, precum pepeni, roşii sau banane.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro