Cum se face mâncarea de „mazăre bogată”, gătită ţărăneşte: secretul preparatului bun de-ţi lingi degetele

1 63268 original jpg jpeg

Unul dintre cele mai gustoase preparate făcute de gospodine este mâncărica de mazăre. Există însă o reţetă veche, din Ardeal, culeasă de regretatul Radu Anton Roman dintr-o carte de la început de secol, conform căreia preparatul capătă o savoare aparte.

După cum menţiona Radu Anton Roman în seria de volume „Poveştile bucătăriei româneşti”, mâncarea de mazăre gătită ţărăneşte a regăsit-o de mai multe ori în satele de câmpie nord-bihorene, între Săcuieni şi Valea lui Mihai, sub numele de „mazăre bogată“. Ingrediente: 100 g slanină afumată 1 kg mazăre verde 2 linguri de unt 1 salată verde 3 linguri de pastă de roşii 1 morcov 1 linguriţă de miere 1 pahar de vin dulce 1 legătură de patrunjel verde 2 legături de mărar verde sare, piper, paprica 1 creangă de cimbru 500 g carne de vită (porc sau pasare) 2-3 linguri de făină câteva cepe tinere (arpagic) 250 g afumatură de porc

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg