Cum se gătesc sărmăluţele tradiţionale moldoveneşti. Secretul gospodinelor pentru reţeta care-ţi lasă gura apă

sarmale maramuresene pasat jpeg

Considerate o piesă de rezistenţă a bucătăriei româneşti, sărmăluţele sunt o adevărată probă de foc pentu fiecare gospodină.

După pregătirea compoziţiei se pregăteşte varza. În cazul în care este foarte sărată se pune la desărat în apă rece. Apoi se frunzele de varză de porţionează, eliminând cotorul, la dimensiuni de aproximativ 10-15 cm. Moldovencele sunt renumite pentru sarmalele de mici dimensiuni, dincolo de gustul inconfundabil, forma fiind cea care face diferenţa dintre sarmalele pregătite aici şi alte zone ale ţării. ”Adevărul” vă propune astăzi o reţetă tradiţională de sărmăluţe moldoveneşti culeasă de la gospodinele din Pogoneşti, renumite pentru implicarea în promovarea artei culinare tradiţionale.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro