Cum se păstrează brânza proaspătă pentru mai mult timp: trucul care previne formarea mucegaiului şi în ce parte a frigiderului se depozitează

branza urda shutterstock 30851296 jpeg

Brânzeturile proaspete sau maturate se strică destul de repede atunci când nu ţinem cont de nicio regulă de depozitare, cele mai importante legate de umiditate sau de temperatură.

Împachetează brânza în hârtie de copt sau într-o bucată de pânză Brânza nu trebuie lăsată pe farfurie, în frigider, după ce am cumpărat-o şi am despachetat-o, dar nici în ambalajul de la magazin. Fiecare bucată de brânză trebuie împachetată în hârtie de copt sau hârtie cerată, care îi permite să respire exact cât are nevoie. Nu folosiţi folie de plastic pentru că va prinde rapid un miros neplăcut. Este indicată şi o bucată de pânză de bumbac pentru a înfăşura brânza, dar aceasta trebuie umezită zilinic, pentru că absoarbe umiditatea şi se usucă.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro