Cum se pregătesc delicioasele coşuleţe cu dulceaţă şi nuci. Reţeta moştenită de la bunica de către o gospodină din Sălaj

646x404 jpeg

Coşuleţele cu dulceaţă şi nuci sunt un desert deosebit de gustos şi uşor de pregătit. Reţeta este oferită cititorilor „Adevărul“ de către Ligia Alexandra Bodea, o tânără sălăjeancă pasionată de păstrarea şi promovarea tradiţiilor rurale.

A moştenit reţeta acestui preparat dulce şi delicios de la bunica ei. În zona ei natală, pe Valea Barcăului, în judeţul Sălaj, gospodinele folosesc pentru umplutură “mierea de prune”, adică gemul de prune, însă în lipsă, poate fi înlocuită cu orice fel de dulceaţă.

Pentru aluat este nevoie de o cană de unt de bivoliţă, patru căni de făină, patru gălbenuşuri frecate cu o cană de zahar, patru linguri de lapte, şi o lingură de de bicarbonat. Se frământă un aluat elastic care se lasă să crească la loc călduţ. Pentru umplutură se amestecă trei căni de nuca măcinată şi o cană cu miere de prune.

Află cum se prepară coşuleţele cu nucă şi dulceaţă pe adevarul.ro.

Află cum se prepară coşuleţele cu nucă şi dulceaţă pe adevarul.ro.

FOTO Ligia Alexandra Bodea