Cum se prepară aromatul lichior de gutui, una dintre cele mai rafinate băuturi româneşti de toamnă

lichior de gutui jpeg

O reţeta din bătrâni adusă în paharele contemporanilor şi disecată în esenţa ei de către expertul gastronom Gina Bradea: „Drumul corect către perfecţiunea unui preparat este, de multe ori, simplitatea”.

Dacă vă grăbiţi puţin, mai găsiţi în pieţe, zilele astea, ultimele loturi de gutui coapte şi aromate, româneşti, perfecte pentru orice reţetă de dulceaţă, dar şi pentru un preparat mai puţin obişnuit contemporanilor, deşi cu decenii în urmă era considerat o adevărată delicatesă şi se făcea în majoritatea gospodăriilor.

Vorbim aici despre deliciosul, aromatul şi toropitorul lichior de gutui, o băutură după o reţetă veche, pe care specialistul gastronom Gina Bradea (realizatoarea portalului pofta-buna.com, unul dintre cele mai apreciate site-uri de reţete culinare în limba română) a învăţat-o de la bunica ei, dintr-n sat din partea de sud a Moldovei.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro