Cum se prepară, ca la carte, delicioasa plăcintă sârbească. Secretele unei reţete vechi de mai bine de 100 de ani

placinta sarbeasca jpeg

Oamenii din Dâmboviţa sunt gurmanzi desăvârşiţi. Pe lângă mâncărurile tradiţionale, pe care le gătesc ca la carte, trebuie să amintim de plăcinta sărbească, o delicatesă gătită de bulgarii din cartierul Matei Voievod din Târgovişte sau din comuna Băleni, zonă renumită şi pentru producţia de legume. Prepararea ei a fost transmisă din generaţie în generaţie şi, în urmă cu câţiva ani, era desertul de bază pe masa nuntaşilor.

Fiecare gospodină are reţeta ei proprie. Unele folosesc lămâia pentru aromă, altele stafidele pentru gustul puţin acrişor, însă mirosul te doboară. După ce s-a copt în tavă, musai din aluminiu, plăcinta sârbească arată incredibil şi îţi lasă gura apă.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro