Cum se prepară cea mai delicioasă savarină. Reţeta secretă dezvăluită de celebrul chef Mihai Cristian

Numită şi regina prăjiturilor, savarina este o dulce amintire pentru mulţi dintre noi şi uneori, pentru a ne face o bucurie, ne dorim să regăsim acel gust al copilăriei, însiropat şi cu multă frişcă.
Savarina reprezintă pentru multă lume prăjitura copilăriei şi nu există persoană care să nu fi gustat cel puţin o dată din acest desert, pregătit după multe reţete, dar toate cu acelaşi final gustos. Alături de chef Mihai Cristian o să vă dezvăluim secretele preparării acestui desert delicios.
Ingrediente Aluat pentru 10 bucati 300 gr.faină 15 gr. drojdie proaspată 200 ml lapte 70 gr. zahăr (cam 3 linguri, 3 linguri şi ceva) 1 pachet zahăr vanilat 2 ouă puţină sare coaja de la o jumătate de lămâie 50 gr. unt 50 ml ulei
300 ml smântână pentru frişcă
dulceata de căpşuni
400 ml apă
250 g zahăr
30 ml rom