Cum se prepară cea mai delicioasă savarină. Reţeta secretă dezvăluită de celebrul chef Mihai Cristian

Savarina preparata acasa jpeg

Numită şi regina prăjiturilor, savarina este o dulce amintire pentru mulţi dintre noi şi uneori, pentru a ne face o bucurie, ne dorim să regăsim acel gust al copilăriei, însiropat şi cu multă frişcă.

Savarina reprezintă pentru multă lume prăjitura copilăriei şi nu există persoană care să nu fi gustat cel puţin o dată din acest desert, pregătit după multe reţete, dar toate cu acelaşi final gustos. Alături de chef Mihai Cristian o să vă dezvăluim secretele preparării acestui desert delicios.

Ingrediente Aluat pentru 10 bucati 300 gr.faină 15 gr. drojdie proaspată 200 ml lapte 70 gr. zahăr (cam 3 linguri, 3 linguri şi ceva) 1 pachet zahăr vanilat 2 ouă puţină sare coaja de la o jumătate de lămâie 50 gr. unt 50 ml ulei

300 ml smântână pentru frişcă

dulceata de căpşuni

400 ml apă

250 g zahăr

30 ml rom

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg