Cum se prepară o mămăligă ciobănească. Reţeta aperitivului tradiţional delicios supranumit „taci şi înghite“

646x404 jpeg

Bucătăria românească cunoaşte numeroase reţete pentru tradiţionala mămăligă, acestea variind în funcţie de regiunea ţării, dar şi de imaginaţia celui care o pregăteşte.

Astăzi, vă propunem reţeta unei mămăligi-aperitiv, cunoscută drept mămăliga ciobănească sau ”taci şi înghite” Reţeta şi paşii pentru pregătirea unui astfel de aperitiv ne sunt oferiţi de maestrul bârlădean Nicolae Curelea:

Ingrediente:

1 kg mălai; 2 l lapte dulce; 12 ouă; 400 g smântână; 400 g unt; 600 g telemea de oi; 250 g slănină afumată, tocată mărunt şi rumenită în grăsime; 300 g cârnaţi tăiaţi felii subţiri, rumeniţi în grăsime; piper măcinat – după gust.

Află reţeta pe adevarul.ro

Află reţeta pe adevarul.ro



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg