Cum se prepară varza călită cu mărar, secretul care o face fragedă

646x404 jpeg

Dulce, aromată cu piper şi ornată cu mărar, varza călită, preparată la foc domol, este un deliciu culinar care se pregăteşte vara.

Radu Anton Roman, maestrul gastronomiei româneşti, ne învaţă cum s-o gătim ca să iasă delicioasă. Autorul ne dezvăluie în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Iată ce nota autorul, în stilu-i inconfundabil, despre acest preparat delicios: "Când vine primăvara, cea a trufandalelor, vărzica tânără şi fină ca un miez de fruct se cunună regeşte cu mărarul. Pe cât de solemnă şi de grea e zicerea verzei toamna, pe atât de senin şi jucăuş e gânguritul ei primăvara-vara".â

3 linguri untdelemn

2 morcovi, tot tineri şi fragezi

sare, piper, paprica

1 lingură de pastă de roşii

2 legături de mărar

200 ml supă de pasăre

200 g iaurt

200 g carne albă (piept de pui dezosat)

1-2 cârnaţi

100 g măduvă de viţel

6 verze potrivite

Află cum se prepară varza călită cu mărar pe adevarul.ro.

Află cum se prepară varza călită cu mărar pe adevarul.ro.