Cum se prepară varza călită cu mărar, secretul care o face fragedă

Dulce, aromată cu piper şi ornată cu mărar, varza călită, preparată la foc domol, este un deliciu culinar care se pregăteşte vara.
Radu Anton Roman, maestrul gastronomiei româneşti, ne învaţă cum s-o gătim ca să iasă delicioasă. Autorul ne dezvăluie în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Iată ce nota autorul, în stilu-i inconfundabil, despre acest preparat delicios: "Când vine primăvara, cea a trufandalelor, vărzica tânără şi fină ca un miez de fruct se cunună regeşte cu mărarul. Pe cât de solemnă şi de grea e zicerea verzei toamna, pe atât de senin şi jucăuş e gânguritul ei primăvara-vara".â
3 linguri untdelemn
2 morcovi, tot tineri şi fragezi
sare, piper, paprica
1 lingură de pastă de roşii
2 legături de mărar
200 ml supă de pasăre
200 g iaurt
200 g carne albă (piept de pui dezosat)
1-2 cârnaţi
100 g măduvă de viţel
6 verze potrivite