Cum spui stop poftelor culinare

pofte culinare jpeg

Fie că este vorba despre dorinţa de a mânca o bucată de pizza noaptea, fie că este vorba de dorinţa de a savura ceva dulce, poftele culinare pot deveni atât de puternice încât să-ţi dea peste cap întreg regimul alimentar. Poţi preveni acest lucru folosind următoarele metode.

Poftele sunt atât de natură mentală, cât şi de natură fizică. Din păcate, dacă nu sunt ţinute sub frâu, pot duce chiar şi la apariţia obezităţii. Controlul de sine, împreună cu câteva trucuri simple pot fi extrem de utile. Unul dintre motivele pentru care poate fi greu să spui stop poftelor culinare este acela că dacă nu sunt satisfăcute, corpul va începe să elibereze hormonul stresului.

Consumă suficiente proteine

Data viitoare când vei pofti la ceva dulce, mănâncă un iaurt grecesc sau câţiva mieji de nucă. Dacă vei consuma alimente bogate în proteine şi, cu toate acestea, după 20 de minute tot vei pofti la ciocolată, poţi gusta o cută. Trucul de a consuma proteine te ajută să satisfaci senzaţia de foame, reglează nivelul stresului şi nu vei mai simţi nevoia să mănânci atât de multe dulciuri. În plus, s-a contatat că o dietă bogată în proteină poate fi de folos în lupta cu kilogramele.

Fă exerciţii de respiraţie

În momentul în care vrei să mănânci ceva şi parcă nu te poţi abţine, respiră adânc de câteva ori. Potrivit psihologilor, aceste exerciţii de respiraţie te vor ajuta să te echilibrezi emoţional. Întreabă-te dacă într-adevăr îţi doreşti să mănânci acel lucru, dacă corpul tău are nevoie, dacă te simţi înfometată sau dacă eşti bine emoţional în momentul respectiv. Răspunsurile pe care ţi le vei da te vor ajuta să găseşti adevăratul motiv din spatele acestor pofte.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro