Danemarca a câştigat Bocuse D’Or 2019. Nordicii domină clasamentul

1 bocuse 1 jpg jpeg

Danemarca a câştigat anul acesta pestigioasa competiţie Bocuse D’Or, echivalentul Jocurilor Olimpice în gastronomie. Echipa Suediei s-a clasat pe locul al doilea, iar Norvegia pe poziţia a treia în clasamentul concursului desfăşurat la Lyon (Franţa), în perioada 29-30 ianuarie 2019.;  

24 de ţări au participat la competiţia din acest an, însă nordicii au dominat clasamentul, la fel ca şi în anii trecuţi. Echipele de bucătari au avut la dispoziţie 5 ore şi jumătate pentru a pregăti un antreu şi un platou, iar echipa Danemarcei (condusă de chef Kenneth Toft-Hansen) a reuşit să impresioneze juriul cu un preparat din antricot şi organe de viţel (platoul) şi un antreu bazat pe legume şi crustacee. 

Printre membrii juriului s-a numărat renumitul bucătar francez Régis Marcon, chef al restaurantului Le Clos des Cimes, cotat cu 3 stele Michelin, totodată fost câştigător al premiului Bocuse D’Or, în 1995.

Concursul a fost creat în 1987, de Paul Bocuse, considerat părintele gastronomiei franceze moderne. Celebrul chef a murit în 2018, iar evenimentul este acum organizat de fiul său, Jerome.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg