De ce ar trebui să mănânci mai des ridichi. Iată la ce sunt bune!

1 ridichi shutterstock 9150574 jpg jpeg

Ridichile roşii de lună, unul dintre cele cele mai cunoscute soiuri din România, sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale şi substanţe nutritive. Printre acestea amintim vitamina B6, vitamina B3, acid folic, riboflavină (vitamina B2), vitaminele A, C, E şi K, fier, calciu, magneziu, mangan şi zinc, proteine, carbodidraţi, fibre şi electroliţi.

Aşa că, ridichiile nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră. Iată însă şi câteva dintre beneficiile acestor legume:

Reduc riscul de cancer

Substanţele active din ridichi pot reduce cu până la 50% riscul de cancer la colon, la sân sau pe cel ovarian. În plus, ridichiile s-au dovedit a fi extrem de eficiente şi în prevenirea cancerului de stomac, rinichi sau colon.

Ingredientul conţinut de ridichi care ajută în prevenirea acestei groaznice boli este sulforafanul, un compus organic care stimulează producţia unor enzime benefice, creând astfel o barieră împotriva radicalilor liberi şi împiedicând îmbolnăvirea celulelor.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg