De ce avem nevoie de proteine

friptura marinata jpeg

Pentru funcţionarea corectă a organismului, avem nevoie zilnic de proteine.

Proteinele sunt folosite în fiecare celulă din organismul uman şi sunt esenţiale pentru construirea masei musculare şi sprijinirea funcţiei neurologice. Acestea sunt formate din aminoacizi şipot fi găsiţi în multe tipuri de alimente, chiar şi în legume, dar cele mai importante surse sunt cele care provin de la animale - cum ar fi carnea (inclusiv cea de peşte), lactatele sau ouăle.

Carenţa de proteine ​​poate duce la simptome precum metabolismul lent, probleme cu pierdea în greutate, atrofierea muscular, nivel de energie scăzut şi oboseală, lipsa de concentrare, schimbarea dispoziţiei, dureri musculare, osoase şi articulare, modificări ale zahărului din sânge, care pot duce la diabet şi scăderea imunităţii.

Există 20 de aminoacizi în corpul uman, dintre care 8 esenţiali - care nu pot fi sintetizaţi de organism. Unele proteine pot fi complete (conţin toţi aminoacizii), din această categorie făcând parte carnea, laptele, ouăle. Altele sunt parţial complete sau incomplete, în această categorie intră legumele şi seminţele.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro