De ce este mâncarea de la restaurant aproape la fel de nesănătoasă precum cea de tip fast-food

Mâncarea din localurile de tip fast-food este în mod normal asociată cu o mulţime de probleme de sănătate, pe bună dreptate. Însă un studiu recent arată că şi mâncarea pe care o savurăm pe îndelete la restaurant este aproape la fel de nocivă ca fast-food-ul când vine vorba de obezitate, colesterol şi alte probleme medicale adiacente. Există însă şi o opţiune mai sănătoasă decât cele „incriminate“.
Studiul publicat în European Journal of Clinical Nutrition, citat de Huffington Post, a indicat că atât mâncarea de tip fast-food, cât şi cea din restaurant cresc aportul de grăsimi şi grăsimi saturate, colesterol, sodiu şi de calorii în organism, în comparaţie cu mâncarea gătită şi mâncată acasă. Astfel, studiul a arătat că nu numai preparatele fast-food duc la creşterea consistentă a numărului de calorii şi grăsimi, ci şi cele aflate în meniul restaurantelor.
continuarea pe adevarul.ro